Yxengaard

Rollespil - læring - gode oplevelser i naturen

Kultur

Kulturformidling er en af kerneopgaverne i Yxengaard. forsideskabelon smaabilleder yxengaard1kultur

I værkstederne arbejdes der med kulturhistoriske håndværk, bygningerne er opført med udgangspunkt i kulturhistoriske byggeteknikker og vores rollespil tager udgangspunkt i vores kulturhistorie.

Denne side vil indeholde kulturhistoriske anekdoter om håndværket, bygningerne, tiden og myterne. 

Historie

Yxengaard benytter vikingetiden som historisk ramme, hvilket i praksis betyder at vi forsøger at opføre en landsby i vikingestil, som kan give dem som kommer til byen en følelse af at træde ind i en anden tidsalder. Det har særlig stor betydning for Yxengaards månedlige rollespil, hvor spillerne nemmere kan falde ind i deres roller som Vikinger, handlende og håndværkere mv.

Igennem rollespillet lære spillerne om vores historien på en ny og sjov måde, og de vil stifte bekendtskab med alt lige fra vikingetidens demokrati og religion til de håndværk og færdigheder som gjorde vikingerne et rigt og stærkt folkeslag.

Samfund

Vores samfund i dag er opstået på baggrund af de erfaringer vi har gjort os op igennem historien og i vikingetiden ser vi mange af de byggesten som vores moderne samfund er bygget på.

Demokrati

 I vikingetiden afgjorde man stridigheder og vedtog nye love på et Tingsted. og selvom vi i dag ikke alle går op på en bakke for at diskuter, hvad der er ret og rimeligt, så har noget af denne kultur overlevet og i dag sidder vores folkevalgte så Folketinget og varetager landets love og regler. 

 

  Yxengaard

v. Claus Gajhede | Nordsøvej 16, Tornby | 9850 Hirtshals | Tlf. 22 93 74 39 | E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2016 All Rights Reserved