Yxengaard

Rollespil - læring - gode oplevelser i naturen

Filosofi

Yxengaard er et pilotprojekt, med det formål at skabe en øget natur og kulturforståelse igennem praktiske aktivteter og socialt samvær ude i naturen.

Grundlaget for opbygningen af Yxengaard har bund i levende rollespil (LARP – Live Action RolePlay) og læringsrollespil (ELARP – Educating Live Action RolePlay).

Igennem forundersøgelser med forskellige målgrupper og rollespilsaktiviteter, blev vi klar over at rollespil i en kombination med naturen og kulturhistoriske håndværk og byggemetoder, danner grundlag for en nytænkene metode for pædagogisk og didaktisk arbejde. En metode der tager sit udgangspunkt i den ro naturen kan give og den øgede sansning materialerne, vejret og årstidernes skiftenen giver.

Projektet har været meget længe under vejs i forhold til diverse tilladelser og fondsansøgninger, men er langt om længe er det endelig en realitet og den ramme vi igennem projektbeskrivelser og ansøgninger forsøgte at synliggøre, er blevet virkelighed.

Vi har i forsøgsperioden haft rigtig mange forskellige målgrupper i skoven og prøvet mange forskellige aktiviteter af og samtidig er interessen for området også steget både lokalt af skovens gæster, men også mere bredt både politisk og på græsrods niveau.

Yxengaard er beliggende i fredsskov, tæt på kystzone A område og op af fredet Natura 2000 område. Det giver mulighed for nogle fantastiske naturoplevelser, med Yxengaard som base.

Det betyder også at Yxengaard er et offentligt tilgængeligt område som kan bruges af alle og til mange forskellige formål. (se om yxengaard for vilkår)

  Yxengaard

v. Claus Gajhede | Nordsøvej 16, Tornby | 9850 Hirtshals | Tlf. 22 93 74 39 | E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2016 All Rights Reserved